• Na een lange zoektocht kwamen we aan op de sportcampus van TU Delft voor de wedstrijd tegen Ariston ‘80. De Delftenaren waren de afgelopen weken bezig aan een heuse opmars en daarom wisten we dat er scherp gestart moest worden. De eerste kans van de wedstrijd kwam uit een corner van Graaf Willem. De boomlange Mitchell Stam torende met zijn witte kuif overal bovenuit maar zijn poging miste nauwkeurigheid. Maarten Rieder was na een mooie actie nog een keer dichtbij maar echt grote kansen bleven uit.

    Aan antwoorden op vraagstukken omtrent sterrenkunde en kwantumfysica is er bij de TU Delft geen gebrek; het antwoord op hoe Jacky Adam te verdedigen moesten ook zij echter schuldig blijven. De smaakmaker van de afgelopen weken kreeg de bal op de rand van de zestienmeter en met een karakteristieke trap in de verre kruising zette hij de bezoekers op een bevrijdende 0-1 voorsprong. Niet veel later volgde de mooiste goal van deze zonnige middag. Laurens Bentvelzen kreeg de bal aan de rechterkant en zette Tim Jellema met een oogstrelende steekbal een-op-een met de keeper. Die beloonde zichzelf na een ijzersterke wedstrijd met een uitstekende goal: 0-2!

    “Je kan die lange vrijlaten want hij kan niet koppen”, meende ik te horen op het moment dat Graaf Willem een volgende corner kreeg; refererend naar Mitchell Stam - deels mee eens. Echter, er werd buiten de gouden linker van deze centrale verdediger gerekend. De bal bleef hangen en de verdediger van beroep rondde koelbloedig af. Hiermee bepaalde hij de eindstand van deze sportieve en leuke wedstrijd op 0-3!

    Na vandaag zijn er nog drie speelronden te gaan. De voorsprong op achtervolger Wilhelmus blijft 2 punten en dus zal er deze week weer goed getraind moeten worden in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen KMD. Ook vandaag was er weer een groot aantal trouwe supporters langs de lijn te vinden, erg mooi om te zien! Hopelijk tot zaterdag!

    Laurens Bentvelzen