De Rogge Online

 

 

 

  

 

Voorbeeld

Vandaag ontving Graaf Willem het Haagse VCS. De eens zo roemruchte hoofdklasser neemt in 3B een bescheiden negende plaats in met 9 uit 9. Bij winst zou VCS zich uit de probleemzône voetballen en op drie punten van Graaf Willem komen.

Zondag 1 voetbalt met plezier en vertrouwen

Graaf Willem trainer Rob Gieben had deze week in de media nog aangegeven dat er uit de komende twee wedstrijden zes punten gehaald moeten worden, zodat de Wassenaarders, met 21 uit 11 aan het Kerstdiner kunnen en met een goed gevoel over de behaalde punten én het vertoonde spel, kunnen terugkijken op de de eerste competitiehelft.

Zoals vaak nam Graaf Willem ook vandaag weer het initiatief en probeerde met veel druk naar voren het balbezit te krijgen op de helft van de tegenstander en zodoende de druk op het doel van VCS te behouden. En niet zonder resultaat, want in de 17e minuut was het raak. Mark van Kippersluis kwam aan de rechterkant door, versnelde nog eens met de bal aan de voet en trok de bal vanaf de achterlijn terug op Roel Houwaard, die achter de bal bleef en de 1-0 scoorde. Maar helaas voor Graaf Willem keurde de heer Ferreira, die overigens een puike wedstrijd floot, het doelpunt af in verband met buitenspel, terwijl de bal toch echt vanaf de achterlijn werd teruggelegd op Houwaard die achter de bal bleef en de bal zodoende in het doel kon lopen.

Midden eerste helft hervond de ploeg van trainer Tolga Turkerie zich en werd het een echte wedstrijd. Met onder andere Jelle Pearson, Cihan Meijer en Mike Perquin heeft VCS enkele zeer technische en creatieve spelers in huis die zowel náár als ván de bal kunnen spelen én die ook de duels niet schuwen. Met name over de linkerflank kwam VCS een aantal keer goed door, maar de uiterst betrouwbare Bas vd Burg hield het Wassenaarse doel schoon.

De opleving van VCS bleek maar van korte duur, want vanaf de 30e minuut trok Graaf Willem het spel voor de tweede keer in de wedstrijd naar zich toe. Dat in deze periode het eerste doelpunt viel in het voordeel van de thuisclub was dan ook geen wonder. Een goed genomen corner van Roel Houwaard werd op een even goede manier door Fouad Guernaoui ingekopt.

Even later, in de 43e minuut, werd de bal op het middenveld veroverd en beliep linkerspits Houwaard goed de ruimte. Van Kippersluis speelde de bal mee in de loop richting hoek zestienmeter, Houwaard controleerde de bal, bedacht zich niet en met een harde zuivere schuiver dirigeerde hij de bal in de verre hoek. Werkelijk een prachtig doelpunt.

Na de thee werd Joep Breimer gebracht voor Houwaard. Martijn Nieuwenhuis 'verhuisde' naar de linkerkant en Breimer ging op zijn vertrouwde rechterkant spelen. Met de rechtsbenige Nieuwenhuis op links koos Graaf Willem voor meer aanvallende acties aan de binnenkant tussen de rechter vleugelverdediger en de rechter centrale.

Graaf Willem was duidelijk in haar intentie, trok het goede spel van de eerste helft door, waardoor VCS weinig mogelijkheden kreeg om in de wedstrijd te komen. De gastheer speelde agressief naar voren, had het meeste balbezit en probeerde het tempo hoog te houden. Met een altijd aanspeelbare en 'vaste' Guernaoui en met veel beweging op de flanken en op het middenveld werd VCS op een gegeven moment overlopen. Na drie minuten in de tweede helft werd Breimer in de loop aangespeeld, passeerde zijn directe tegenstander en gaf een afgemeten harde voorzet op Guernaoui die met de kop en met veel kracht de bal tegen de touwen joeg. Echt een 'ouderwetse Engelse goal', werkelijk een juweel van een doelpunt.

Dertien minuten later hadden Joerie Visser en Van Kippersluis de 4-0 en 5-0 gescoord en was het wachten op nog meer doelpunten. De actieve Nieuwenhuis had de 6-0 op zijn schoen, toen hij een prachtige crosspass in een vloeiende beweging meenam en oog in oog met de keeper, de bal met een lob in het doel wilde doen belanden. Een werkelijk schitterende actie, maar de bal 'vloog' niet zoals Nieuwenhuis wilde en kwam tegen de lat.

Even later was het verdediger Mike v. Beurden die met de bal aan de voet door het hart van de VCS verdediging dribbelde en één op één met de keeper kwam te staan. De keeper bleef staan en maakte het doel klein, van Beurden, die tot dat moment alles goed deed, tikte de bal langs de keeper, maar helaas voor van Beurden, ook aan de verkeerde kant van de paal.

Toch moest VCS de gehele gifbeker leegdrinken, want het was Guernaoui die uiteindelijk toch de verdiende 6-0 op het scorebord liet aantekenen. Even na zijn derde goal kreeg de uitstekend spelende routinier zijn verdiende publiekswissel.

Een mooie overwinning voor Graaf Willem.

Trainer Rob Gieben: ,,We proberen elke week met veel druk naar voren en met verzorgd aanvallend voetbal een goeie uitslag neer te zetten. Dat lukt natuurlijk niet elke week, maar het is vandaag zeker gelukt en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Remo. Ik denk dat onze trouwe supporters vandaag een Graaf Willem hebben gezien waar ze met recht trots op kunnen zijn".

VCS heeft zes dagen om te herstellen want komende zondag is het sterke De STER de tegenstander.

Graaf Willem is komende zondag vrij en kan zich in alle rust voorbereiden op de laatste competitiewedstrijd vóór de Kerst welke gespeeld wordt op eigen veld tegen het Haagse Remo.

Opstelling Graaf WillemII-VAC:

vd. Burg; Maat; Visser; Beurden; Jellema (vd Waart); Hofman; Janssen; v. Kippersluis; Nieuwenhuis; Guernaoui (T.Houwaard); Houwaard (Breimer)