€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Zaterdag 7 december. De overvloedige regenval van gisteren tot laat in de avond heeft de natuurgrasvelden onbespeelbaar gemaakt. Alle op deze velden geplande wedstrijden zijn daarom afgelast. Zie voetbal app. De wedstrijden op kunstgras gaan door. 

Graaf Willem, Sinterklaas en de feestdagenstop

Van het technisch kader

Betere trainers en coaches, betere voetballertjes

De periode na de herfstvakantie is altijd een lastige periode vanwege het weer. Onbespeelbare grasvelden maken dat we dan met zijn allen indikken op de kunstgrasvelden. Dat lukt tot nu toe heel aardig, ook al gaat het een enkel keertje wellicht nog wat mis.

We proberen bij dat soort weersomstandigheden een passende oplossing te vinden. Soms is het toch ook gewoonweg het beste een training niet door laten gaan als we daar op tijd inzicht in hebben. Dan proberen we dat tijdig aan iedereen kenbaar te maken. Hou in die periodes de website dan ook in de gaten. Het ‘technisch hart’ (dat is ons groepje met de Hoofden Opleidingen van alle categorieën Bovenbouw, Middenbouw, Onderbouw, Meiden en Keepers) is nu bezig om per afdeling een plan te schrijven. Wij zijn bij de trainingen begonnen met een organisatievorm die ‘Circuitmodel’ heet en zullen dat tot de vakantie uitvoeren. Dat is een opzet met een aantal oefenvormen over het veld verdeeld, waar de spelers in groepjes doordraaien en steeds een andere oefenvorm krijgen. Het is een heel goede, afwisselende werkwijze waarbij meerdere oefeningen heel praktisch worden ingezet (aanvallen, verdedigen, breed spelen en dergelijke).

In het kader van het opleiding van ons (nieuwe) technische kader is op 4 november de cursus JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach) van start gegaan met 14 deelnemers. Op de wachtlijst voor de volgende JVTC staan reeds 3 nieuwe deelnemers. Het is een cursus van 3 avonden en een terugkomavond, die op Graaf Willem wordt gegeven door de KNVB en die aan de hand van praktische trainingen op het veld de deelnemers de eerste kennis bijbrengt op het gebied van trainer en/of coach worden. Interesse? Laat het me weten! De JO11-1, MO13-1, JO14-1, JO15-1 en MO19-1 doen het uitermate goed in hun poule, wat een compliment waardig is. Tot slot wensen wij Ruud Bierens, een van onze ervaren trainers, veel plezier in Chili de komende maanden en we zien hem medio januari weer terug. 

Ruslan Aways, Technisch manager jeugd.