€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Maandag 16 september. 

We gaan gewoon trainen, wetende dat velen een dagje vrij zijn.

 

 

 

 

 

SKVGW 555x295

Status update nieuwbouw

nieuwbouw 555x295Wie op een willekeurige zaterdag om zich heen kijkt, ziet gelijk dat Graaf Willem een beetje uit z’n jasje is gegroeid. Het is gezellig druk en vol in de kantine – je moet soms lang wachten aan de bar tot je aan de beurt bent – en ook het aantal kleedkamers is volstrekt onvoldoende in verhouding tot het aantal wedstrijden en teams dat op een wedstrijddag De Roggewoning bezoekt. Daar komt bij dat ons clubhuis – ooit begonnen als een strandtent! – inmiddels ruim 40 jaar oud is.

Om die redenen heeft het Bestuur vorig jaar een Bouwcommissie geïnstalleerd en de opdracht gegeven om de kantine te vervangen en uit te breiden, zes extra kleedkamers toe te voegen en de bestaande kleedkamers op te knappen.

Inmiddels zitten we in de fase waarin een Voorlopig Ontwerp wordt uitgewerkt naar een detailontwerp. Daarvoor zijn adviezen ingewonnen bij installateurs, adviseurs voor duurzaam bouwen en de constructeur en recent is het plan doorgerekend. De bouwkosten blijken fors hoger dan vooraf geraamd, deels het gevolg van de gestegen prijzen, maar ook door noodzakelijke, duurdere aanpassingen aan het ontwerp. Reden voor de commissie om met het Bestuur te bespreken wat de opties zijn.

De beste keuze voor Graaf Willem is fasering van de bouwplannen, te beginnen met de uitbreiding van de kleedkamers (op de bestaande kleedkamers), het opknappen van de bestaande kleedkamers en op termijn de vervanging van de kantine. Door de subsidies zijn de financiële lasten voor de club te dragen en kan de club alvast geld opzij zetten voor de tweede fase. Daarbij kunnen de roemruchte Graaf Willem voetbalkampen voor de jongste jeugd ook doorgaan omdat de bouwactiviteiten beperkter in omvang zijn.

Deze fasering geeft de club ook wat meer tijd om extra geld in te zamelen voor de nieuwbouw van het clubhuis, waardoor het afwerkingsniveau hoger kan worden.
Wil je hierbij helpen, meld je dan bij onze penningmeester Ronald van der Burg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marcel Steeneke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..