De Rogge Online

 

 

 

  

 

GW Meiden in het Jeugdjournaal

Jeugdjournaal 2Vrouwenvoetbal is hot. En zo stonden de meiden van Graaf Willem pontificaal in een groot item op het Jeugdjournaal van zaterdag jl. Het item ging over voetbalkleding voor voetbalsters. Maar het liet vooral zien hoe stoer en zelfbewust de meiden van Graaf Willem – aangevoerd door Janneke Konijn van de MO15-1 – hun sport beoefenen. Hoe trots ze zijn. En hoe snel ook zij zich ontwikkelen in een, voor meiden en vrouwen, jonge sport. 

Graaf Willem gaat nou s niet mee in de hype rond het EK voor vrouwen, maar is gewoon al een aantal jaren geleden begonnen de meidenafdeling serieus te nemen. Bij de meiden druipt het plezier ervan af. En de afdeling groeit als kool. Top gedaan. 

Zelf ben ik ook trots. Als vader van Isa (nu ook MO15-1) stond ik iedere week aan de kant van het veld. En puur uit verbazing dat haar teamgenootjes en zijzelf iedere week in mannen-outfits voetbalden, ontwikkelde ik 2 jaar geleden het idee om kledingmerk Liona Soccer te starten gericht op voetballende meisjes en vrouwen. Ik ontmoette voormalig voetbalster Leonne Stentler, textiel-ondernemer Norbert Mutsaerts, we bouwden ons businessplan en off we went. Graaf Willem was een van onze eerste klanten. En inmiddels kleden we eredivisionisten FC Twente en ADO Den Haag aan alsmede een groeiend aantal amateurverenigingen, waaronder DSVP, SV Wassenaar, Zestienhoven, Wartburgia en een tiental andere verenigingen. 

Het was natuurlijk geen toeval dat Janneke stond te stralen in het Jeugdjournaal. Rolmodel onder de Graaf Willem meiden. Zelfbewust en bloedfanatiek. Echte aanvoerder en – samen met Cato Pijnacker - nu ook al vaste trainer van de MO11-1 van Graaf Willem. Vrouwelijke rolmodellen in het voetbal. Het is nog even wennen voor velen. Voetbal is geen mannensport meer…… (Klik hier voor de uitzending).