De Rogge Online

Week van 13nov:

Kaartverkoop voor ADO wedstrijd: komende week bij Gerard tijdens alle (M)JO8 tem (M)J13 trainingen, en op 18nov ts 9-11u.

 

OP DE FIETS IN HET DONKER? LICHT AAN!

Over jeugd onder 8 t/m JO12 16-11

stop start 555x295Tot aan de winterstop zijn de thema's op de trainingen: Passen, trappen, schieten met de binnenkant en wreef met beide benen. Daarnaast gaan we aandacht besteden aan stop en starts. Dat is een combinatie van goed dribbelen en tempowisselingen door het maken van kapbewegingen dan wel lichaamsbewegingen. Belangrijk bij stops en starts is dat je doet alsof je de bal stopt, maar daarna juist versnelt. Deze bewegingen zijn vooral goed te gebruiken aan de zijkanten van het veld met een tegenstander in je zij. Voor voorbeelden van stops en starts, kijk deze video . Na de stops en starts starten we met passeerbewegingen zoals de schaar.

Tactisch ligt de nadruk op verdedigen en later komt de omschakeling (aanval/verdedigen en omgekeerd) aan bod. 

Tot slot, het begint weer kouder te worden en dat betekent dat er rekening gehouden moet worden met de kleding. Vuistregel is: onder de 10 graden lange broek en trui.  Tijdens de training kan dan altijd broek/trui uitgedaan worden.

Met sportieve groet,

Rick Rijkers Meinen
Hoofdtrainer Jeugd

Voetbaltip van de week: Diep altijd voor breed!

cruijff 555x295“Als je wilt domineren gaat diep altijd voor breed en dan bedoel ik niet meteen de lange bal. Met diep spelen bedoel ik het inspelen van de eerste of tweede linie voor je. De bal kan dan terug worden gelegd en de ontvanger heeft op dat moment het overzicht".

Dat aspect ontbreekt bij balletjes opzij, wat volgens Cruijff ideaal is voor de tegenpartij. Daardoor gaat het voor thuisclubs vaak mis. "Terwijl het eigenlijk heel simpel is. Als je als verdediger of doelman de bal hebt, dan speel je 'm in richting de aanval of het middenveld. Mocht je dan toch balverlies lijden, dan staan er altijd genoeg mensen achter de bal om het probleem op te lossen." LINK

 

Spontane inzamelingsacties voor de nieuwbouw

Annalie 555x295In december gaan we natuurlijk verder met ledenacties voor de nieuwbouw. We hebben namelijk veel geld nodig voor de eerste fase van de nieuwbouw! Er zijn ook spontane initiatieven zoals van Annalie Koopmans uit de MO13-3 die dit jaar lid is geworden. 

Lees meer: Spontane inzamelingsacties voor de nieuwbouw

ADO-Heracles op 19 november

Ado cursus 555x295   Met GW naar ADO – Heracles. 
Dat kan! Op zondag 19 november om 12:30 uur  speelt ADO een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook dit jaar zijn wij weer door ADO uitgenodigd om tegen een gereduceerd tarief deze wedstrijd bij te wonen in het familievak .

Lees meer: ADO-Heracles op 19 november

Talento topscorer competitie weer van start !

Talento team schaal 555x295Afgelopen seizoen zijn we gestart met het publiceren van de topscorer, master of assist en team wat meeste doelpunten voor, en minste tegen heeft. We moedigen aan iedereen mee te doen. Het programma wat we daarvoor gebruiken heet Talento. De app is gemakkelijk op je mobiele telefoon  of tablet te installeren.

Lees meer: Talento topscorer competitie weer van start !