De Rogge Online

 

 

 

  

 

Beste spelers en ouders,

Het slotakkoord van elk seizoen is de voorlopige teamindeling voor het volgende seizoen:

download teamindeling

 • De KNVB brengt komend en het volgende seizoen veranderingen door. De F (JO8, JO9, MO8/9) gaan komend seizoen 6 tegen 6 spelen op een kwart veld. Link
 • Hoofdtrainers en lijncoördinatoren hebben - met input van trainers en leiders, maar ook met wensen van kinderen en ouders - hun best gedaan de puzzel weer passend te krijgen. Dat heeft geresulteerd in deze voorlopige teamindeling. De indeling is een voorlopige en deze status behoudt de indeling net als vorig jaar gedurende de periode van de hele bekercompetitie (tot aan herfstvakantie). Daarna volgt de definitieve teamindeling. Als je meer wilt weten over de manier van indelen, dan kan je dat teruglezen op pagina 25 van
  het Technisch Jeugdbeleidsplan. Technisch Jeugdbeleidsplan

Een aantal belangrijke aandachtspunten:

 • We gebruiken ieder seizoen de periode t/m de herfstvakantie om teams waar nodig aan te passen, opdat spelers zo veel als mogelijk op het juiste niveau komen te spelen. Tot die tijd zullen we binnen de selecties ook spreken van "selecties" en heeft de hoofdtrainer de bevoegdheid om wekelijks de samenstelling van de teams aan te passen. Daarbij zullen de hoofdtrainers goed voor ogen houden, dat kinderen vooral veel plezier in het voetbal moeten hebben
 • Dat wij soms kinderen moeten teleurstellen is onontkoombaar, maar blijft evengoed lastig;
 • In een aantal gevallen is dispensatie aangevraagd. We gaan er van uit dat dat door de KNVB wordt goedgekeurd. Mocht dat niet zo zijn, dan zullen we in overleg een passende oplossing zoeken
 • Let op! Voor volgend seizoen geldt ook weer dat spelers van wie de contributie niet tijdig wordt betaald niet worden ingedeeld. De uiterste betalingsdatum voor de contributie voor komend seizoen is 01 september 2017. Specifieke mededelingen per lijn:
 • Meisjes (MO). In de meidenlijn is het mogelijk dat er tot de herfstvakantie nog wat geschoven wordt. Het eerste team in de lichtingen MO11, 13, 15 en 17 is een selectie/prestatieteam. MO8 meisjes worden ingedeeld in gemengde teams omdat we te weinig meisjes hebben om een MO8-team te vullen. In de MO11, MO13-en MO15-lijn hebben we genoeg leden om drie meisjesteams te vullen. We hebben onvoldoende meisjes in de MO19-lijn voor een heel team, en te veel meisjes in de MO17-lijn voor twee teams. Dankzij nieuwe dispensatieregels van de KNVB mogen we in ieder MO17-team maximaal drie meisjes uit de MO19 categorie opnemen. Zo zijn we uiteindelijk tot drie MO17-teams gekomen met elk een aantal meisjes van de leeftijdscategorie MO19.
 • F-lijn (JO08/09). In de J08 zijn een aantal meisjes ingedeeld bij de jongens teams. Sommige spelers zullen nog in een ander team worden ingedeeld. Er komt ook een klein aantal nieuwe leden bij.  Ook tijdens de voorrondes van het bekertoernooi kunnen nog wijzigingen worden doorgevoerd. De teamindeling binnen de selectie wordt bij de start van de bekercompetitie bekendgemaakt. Dat kan tot aan de herfstvakantie per week verschillen! In de herfstvakantie, voordat de competitie start, wordt de indeling definitief gemaakt.
 • E-lijn (JO10/11). De teams zijn klaar, voor het grootste deel, maar het kan nog gebeuren dat enkele spelers bij de start van het voetbalseizoen in een ander team worden geplaatst. Bijvoorbeeld als blijkt dat nieuwelingen hoger of lager moeten spelen, of als spelers toch te hoog of te laag zijn ingedeeld. Eventuele wijzigingen zullen uiteraard in goed overleg plaatsvinden. De teamindeling binnen de selectie wordt bij de start van de bekercompetitie bekendgemaakt. Dat kan tot aan de herfstvakantie per week verschillen! In de herfstvakantie, voordat de reguliere competitie van start gaat, wordt de indeling definitief gemaakt.
 • D-lijn (JO12/13). In tegenstelling tot de voorgaande jaren is er nu minder gekozen voor gemengde teams. Dit heeft vooral te maken met de nieuwe opzet van de KNVB, welke ingaat in het seizoen 2018-2019, waarbij de D-lijn gesplitst wordt in JO-12 en JO-13. In overleg met huidige leiders en trainers zijn de niet-selectie spelers, naast leeftijd, zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld, waarmee we hopen te voorkomen dat de teams gelijk leuk mee kunnen komen in de bekercompetitie en reguliere competitie. De 2 JO13-selectie-elftallen zijn nog niet ingedeeld, daar dit onder de verantwoording valt van de nieuwe hoofdtrainer.
 • C-lijn (JO14/15): We hebben 9 teams in de C-lijn volgend seizoen. De nieuwe hoofdtrainer heeft nog keuzes te maken in de 4 selectieteams. C2 en C5 worden voor nu gepubliceerd als JO14-sel en C1 en C3 als JO15-sel. De teamindeling binnen de selectie wordt bij de start van de bekercompetitie bekendgemaakt. Dat kan tot aan de herfstvakantie per week verschillen! In de herfstvakantie, voordat de reguliere competitie van start gaat, wordt de indeling definitief gemaakt. In het niet-selectie deel hebben we eerstejaars teams, tweedejaars teams en mix teams die op kracht zijn ingedeeld. Er zal mogelijk nog wat geschoven worden tijdens of na de bekercompetitie. Punt van aandacht is een gebrek aan keepers waardoor lang niet ieder team een aangewezen keeper heeft.
 • B-lijn (JO16/17): De B-lijn bestaat dit jaar uit 5 of 6 teams. De B-selectie waaruit de B1 en B2 gevormd gaan worden door de trainers. Deze selectie zal nog worden aangevuld. B3 en B4 zijn nog niet compleet; mogelijk stromen er uit deze 2 teams nog spelers door naar de selectie. In dat geval zal uit de B3 en B4 één team gevormd worden, anders zal er aanvulling komen vanuit de (nog niet zo grote) wachtlijst. De B5 en B6 zijn ingedeeld en compleet.
 • In de A-lijn (JO19) wordt er in eerste instantie een groep van spelers gevormd voor A1 en A3, bestaande uit eerste- en tweedejaars spelers. De definitieve samenstelling van deze teams zal in de beginperiode van het seizoen zijn beslag krijgen. Daarnaast zijn er twee vriendenteams, A2 en A4.
 • De hobbels bij de indelingen Mensen maken fouten, en als wij daarop gewezen worden zullen wij ze snel herstellen! Hieronder een opsomming van vaak voorkomende ongevallen en de oplossing.
 • Wel ingedeeld, geen lid (meer) Het kan zijn dat je naam op de lijst staat terwijl je al opgezegd hebt. Hoewel de opzegging per 31 mei binnen had moeten zijn, kan er iets tussendoor geglipt zijn. Even melden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en we halen je uit de indeling. Alleen een overschrijving naar een andere club is geen opzegging en is niet voldoende! De penningmeester doet nog een laatste check op de indelingen en bepaalt of spelers niet ingedeeld hadden mogen worden ivm niet betaalde contributie. Mocht hier nog iets uitkomen dan worden de ouders van de betreffende speler geïnformeerd
 • Wel lid, niet ingedeeld Heb je afgelopen seizoen al gespeeld en ontbreekt je naam, dan kan het zijn dat je niet goed geregistreerd bent in onze ledenadministratie of geen contributie hebt betaald over afgelopen seizoen. In het laatste geval geldt: Niet betalen = niet spelen!

 • Neem contact op met je lijncoördinator als je ziet dat er iets niet in orde is:
  - MO: Erik Pijnacker Hordijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - JO18/19: René Willemsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - JO16/17: Toine Bouwman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - JO14/15: Bart Kusters, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - JO12/13: Jan van Marle, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - JO10/11: Jeffrey van Overeem, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - JO09/10: Peter Haalboom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - JO07/08: Gerard Houwaard, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Omdat het bijna vakantie is, zullen wij de vragen verzamelen en na de vakantie (dat zal rond half augustus zijn) reageren.

 • Teambegeleiding
  Leiders
  Leiders zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de teams. Zij zorgen voor kinderen (sociaal), team- en groepsproces (en clubgeest). Is een luisterend oor voor de spelers en de ouders. Zij regelen de eventuele teamuitjes van het team en zorgen voor alle logistieke taken rond het team tijdens het voetbalseizoen. Leiders zijn tevens het aanspreekpunt voor de lijncoördinatoren. We zoeken voor veel teams nog leiders. Meld je svp aan bij de Lijncoördinator van het team dat je wilt leiden/managen.
  Coaches
  Coaches zijn verantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel van de begeleiding van het team. Zij zijn het aanspreekpunt voor de Technische Jeugdcommissie. De coach bepaalt op aangeven van de Hoofdtrainer de opstelling en doet de coaching voor, tijdens en na de wedstrijd. Hij heeft contact met de veldtrainer en Hoofdtrainer over het voetballen van het team. We zoeken voor veel teams ook nog coaches. Meld je svp aan bij de Hoofdtrainer van het team dat je wilt coachen volgens (pagina 7 e.v.) het technisch Jeugdbeleidsplan. Mailen kan via de technische jeugdcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor de leiders en de coaches heeft Graaf Willem de handige online tool Talento beschikbaar (ook als app te dowloaden) die wordt ingezet om "je" spelers te kunnen mailen (CRM) en als Spelervolgsysteem (maken van de opstellingen en het bijhouden van wedstrijdstatistieken, zoals wissels, doelpunten voor en tegen. Eigen Excel-spreadsheet is niet nodig!): Vraag als leider en/of coach een inlog aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Meer informatie over de taken en activiteiten van een leider en coach vind je ook in de onderstaande downloads:
  Leiders en coaches (11-tallen)
  Leiders en coaches (<11-tallen) 

  De start van het nieuwe seizoen
  De trainingen starten voor alle teams op maandag 21 augustus. Het voorlopige trainingsschema(download). De start van de trainingen voor de selectieteams wordt door de hoofdtrainer en/of trainer/coach aangegeven.

  Voor de volledigheid een voorlopig overzicht van de hoofdtrainers per lijn voor het komende seizoen:
  Hoofdtrainers per lijn voor seizoen 2017-2018:
  - Keepers: Ron Meuwese: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - Meiden: Hans van Heteren:, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - JO6,7: vacature: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - JO8,9,10,11,12: Rick Rijkers Meinen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - JO13,14,15: Martin Abbenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - JO16,17,18,19: Wim van Laar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Commissie Voetbalzaken
  De commissie voetbalzaken is verantwoordelijk voor het "voetbal" op Graaf Willem, zoals het met uw hulp realiseren van voldoende trainers, ouderondersteuners en coaches. Ook organiseren wij de opleiding voor trainers en coaches (train de trainer en coach de coach).
  Wilt u keepers of juist een team training geven, daarbij ondersteunen en/of coachen of hebt u andere vragen of opmerkingen die u niet kunt stellen aan de betreffende hoofdtrainer per lijn dan kunt u deze stellen aan ons via het algemene mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. :
  De bekercompetitie start op 2 september en de competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september. Zie bericht KNVB,

  Materiaalcommissie
  Over de uitgifte van wedstrijdballen, fluitjes e.d. wordt medio augustus bericht.

  Tot slot
  We staan altijd open voor suggesties om onze aanpak en communicatie te verbeteren. Heb je een idee, neem dan contact met ons door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We wensen iedereen een lekkere zomer en een fijne vakantie toe en hopen iedereen gezond en wel eind augustus weer terug te zien!
  De jeugdcommissie